Beluister: Negationistische Islamleraar biedt verontschuldigingen aan

MIDEAST ISRAEL HOLOCAUST WEBSITEVolgende week donderdag zullen twee inspecteurs van het onderwijs van de Franstalige gemeenschap samen met de Brusselse Groot Rabbijn Albert Guigui Abdelhamid Tersamani horen naar aanleiding van diens negationistische uitspraken tijdens het bezoek van Henri Kichna aan zijn school. Vorige week veroorzaakte  deze islamleraar van het Atheneum Brussel 2 tumult met zijn verklaringen dat het verhaal van concentratiekampoverlever Kichka overdreven was en verwees daarbij naar de Franse negationist Garaudy om zijn argumenten kracht bij te zetten.

De RTBF meldt in het journaal dat de man nu zijn verontschuldigingen heeft aangeboden. Hij zei ondermeer dat het getuigenis van Kichka het ware verhaal van de gebeurtenissen is dat door niemand mag ontkend worden. Beluister het geluidsfragment

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/03/kichka.mp3]