BELUISTER: Betoging in Brussel tegen Dieudonné

BELUISTER ONZE REPORTER TER PLAATSE
[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/03/guido.mp3]
Update:
– Joods Actueel Live in Brussel bij het protest tegen Dieudonné
– Veel pers aanwezig, 7 tv-ploegen, radio, fotografen, enz
– Kleine tegendemonstratie aan de overkant

Vandaag woensdag 25 maart 2009 zal Dieudonné M’bala M’bala deelnemen aan een conferentie over “vrijheid van meningsuiting” in het Centre Marignan te Saint-Josse, ondanks het verbod uitgevaardigd door de burgemeester Jean Demmanez.

De Vereniging van Joodse Studenten in België (UEJB) verzet zich tegen de ideeën die Dieudonné verdedigt in zijn voorstellingen en tijdens zijn optredens op televisie, meer precies zijn negationistische uitlatingen maar ook zijn wansmakelijke banden zoals zijn hechte vriendschap met Jean-Marie Le Pen en Robert Faurisson, négationnistisch militant. Daarom organiseert het UEJB een betoging voor het Centre Marignan op woensdag, 25 maart 2009 om 18h45, Leuvense Steenweg 33, 1210 Saint-Josse-ten-Noode. Wij roepen op tot massaverzameling van eenieder die het negationisme, het extreem rechts en haar aanzetten tot raasenhaat bevecht.

BETOGING : 25 maart om 18 h 45. Centre Marignan,  Leuvense Steenweg 33, 1210 Saint-Josse-ten-Noode,  BRUSSEL.
Communique van de Vereniging van Joodse Studenten in België (UEJB):

protest_anti-racism_in_the_kensington_community_of_calgary_alberta_2007JOODS ACTUEEL/ Ondanks het verbod van de burgemeester heeft de Raad van State het verbod om op te treden opgeheven. Deze beslissing moet worden gerespecteerd, echter, ook het recht om tegen de komst van de veroordeelde negationist te protesteren moet men derhalve respecteren. Nu nog benieuwd welke linkse intellectuelen, die steevast op de barricades staan voor elke discriminatie tegen moslims, vanavond aanwezig zullen zijn bij het protest. Bronnen vertelden Joods Actueel dat de pro-Palesijnse lobbygroep CODIP vzw. (onderdeel van 11.11.11) vanavond aanwezig zou zijn. Niet op straat om tegen Dieudonné te protesteren, echter binnenin de zaal om deel te nemen aan de avond. CODIP kon dit niet aan ons bevestigen.

Achtergrond:Dieudonné richt deze week eerste Europese anti-Zionistische partij op

Advertentie

dieudonne2Aanzetten tot Jodenhaat of antisemitisme is in alle Europese landen bij wet verboden Dat is echter niet het geval voor het anti-Zionisme. Vandaar dat antisemieten in de islamitische wereld het woord Jood al langer vervangen door de term Zionist. Dieudonné M’bala M’Bala, geboren in 1963 in een voorstad van Parijs, heeft een nieuwe partij opgericht die in de eerste plaats wil strijden tegen het Zionisme. Zijn vader is afkomstig uit Kameroen, zijn moeder is een Franse. De vader is moslim, de moeder bekeerde zich tot de islam, na haar huwelijk

De Franse komiek, die in het verleden werd veroordeeld voor antisemitisme, wil met zijn nieuwe anti-Zionistische partij deelnemen aan de komende Europese verkiezingen van 7 juni. De komiek is van oordeel dat hij en een deel van de Franse bevolking “als slaven onder een zionistisch regime leven”.

In de jaren ’90 werd Dieudonné nog volop gerespecteerd in Frankrijk en behoorde hij tot de groep van zogenaamde Linkse intellectuelen en artiesten. Vandaag geldt hij eerder als extreemrechts en is hij vaak aanwezig op feestjes van Jean Marie Le Pen en Bruno Gollnisch Dieudonné werd meermaals veroordeeld, in 2004 voor zijn beweringen dat de Joden zich verrijkt hadden door de slavernij. En in 2006 voor zijn uitlatingen over de Shoah.

Dieudonné maakt nu dus handig gebruik van een politieke partij om zijn hatelijkheden ongestraft te verkondigen. Hij vindt dat de standpunten van het extreem-rechtse Front National over Israël te soft zijn en zegt dat kiezers het recht hebben om te kunnen stemmen op een partij die zonder schroom uitkomt voor haar standpunten.

De waarschuwende woorden van voormalig premier Yves Leterme over het gevaar van een antisemitisme dat zich aandient in de vermomming van anti-zionisme blijken zonder meer profetisch te zijn.