Jean-Marie Le Pen volhardt in minimalisering Holocaust

899d6860-9c52-4066-bd3e-0b89b24ca6d9R.A. – Jean -Marie Le Pen (80), leider van de Franse nationalistische partij “Front National” heeft opnieuw van zich laten horen. Tijdens een vergadering in het Europees parlement heeft hij herhaald dat de gaskamers een detail zijn van de geschiedenis van WO II.

Le Pen werd in het verleden al meerdere malen veroordeeld voor racisme en negationisme. Voor dezelfde uitspraken kreeg hij een boete van 183.200 Euro (Filip Dewinter heeft thuis op de schouw een foto van zichzelf met de Fransman).

Als hij in juni herverkozen wordt, mag hij nornaal gezien als oudste parlementslid, de eerstvolgende volksvergadering voorzitten.

Dit stuit op onenigheid van de Socialistische Partij. Diens fractieleider, Martin Schulz, heeft een motie ingediend, waarbij het jongste parlementslid de eerstvolgende volksvergadering mag voorzitten, en niet de oudste.

Daniel Cohn-Bendit, lid van de Groene Partij, steunt de motie, maar niet om dezelfde reden. Cohn-Bendit ziet het voorzitterschap van het jongste parlementslid als een teken voor de toekomst.