Audio: Sven Gatz: ‘Ahidar laat zich ophitsen’

Sven Gatz (Open VLD)
Sven Gatz (Open VLD)

Sven Gatz (Open VLD) reageert op collega volksvertegenwoordiger Fouad Ahidar (SP.a) die eergisteren aanwezig was bij een optreden van de omstreden komiek Dieudonné.

Beluister zelf: [audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/03/sgfa.mp3]

“Ik hoop dat Ahidar geen fan is van het negationistische, antisemitische en andere soort wansmakelijke humor dat Dieudonné brengt. Dat zou ik moeilijk kunnen begrijpen.”

“Wanneer men bewust bepaalde bevolkingsgroepen gaat kwetsen dan zet dat de samenleving onder spanning. En dan is het moeilijk om daar een onschuldige reactie op te geven zoals Fouad Ahidar dat doet.”

“Iedere politicus draagt een verantwoordelijkheid om de verstandhouding tussen de bevolkingsgroepen optimaal te houden. Ik ben verwonderd dat Ahidar zich zo laat ophitsen in dat debat en hoop dat bij hem de rust zal wederkeren.”

Advertentie

Opinie:
Met een score van 3.600 stemmen (Bert Anciaux)  kan je in Brussel een Vlaamse parlementszetel in de wacht slepen, met de helft lukt dat ook al zoals in het gevan van Fouad Ahidar (1800 stemmen). Om die stemmen te halen zijn er twee mogelijkheden, ofwel richt je je op Vlamingen in de hoofstad ofwel op de ‘nieuwe ‘Belgen’ van Marokkaanse en/of Turkse oorsprong. Die laatste doelgroep is ongetwijfeld de kiesvisvijver van Bert Anciaux en Faoud Ahidar. Vandaar dat beiden vaak van opportunisme verdacht worden. Komt daarbij dat beide heren vlug waren met omruilen van hun ideologie na de moeilijkheden bij Spirit voor een (lucratievere?) partij. De controverse opzoeken lijkt hen de beste strategie om in het nieuws te komen. Daadwerkelijk iets doen aan de problemen van de mensen is blijkbaar minder van belang.