Ex-Beatle Paul McCartney & OneVoice Movement

sir_paul_mccartneyDe internationale ‘OneVoice Movement’ is een zestal jaren werkzaam in Israël en in Palestina. Via jeugdwerkers  en burgeractivisten proberen  ze  een tweestatenoplossing te bereiken. De vereniging heeft 2.000 jeugdleiders in Israël en in Palestina en in het bestuur zetelen een zestigtal wereldleiders, zakenmensen en beroemdheden. OneVoice liet weten dat sinds vorige week maandang  voormalige Beatlesongwriter en zanger mandataris werd van het bestuur van de vereniging.

McCartney had een eerste ontmoeting met een afvaardiging van de vereniging tijdens zijn laatste bezoek aan Israël in september 2008. Hij was toen in Israël met zijn band voor een optreden naar aanleiding van de feestelijkeheden rond het 60-jarige bestaan van de Joodse staat. Het concert in Tel Aviv in Park HaYarkon werd op zware kritiek onthaald door moslims, dat ging zover dat men opriep om de zanger te vermoorden. De 67-jarige popster liet het niet aan zijn hart komen en liet weten dat hij toch zou optreden. Tijdens dat optreden  droeg hij een OneVoice badge om zijn waardering voor deze organisatie en hun ideeën in de verf te zetten.

Sir Paul McCartney verklaarde: “Na mijn ontmoeting met een vertegenwoordiging van OneVoice was ik onder de indruk dat reeds 650.000 mensen hun manifest ondertekende en dat de organisatie voor de helft is samengesteld uit Palestijnen en voor de helft uit Israëli’s burgers. Tijdens onze gesprekken kwam ik te weten dat in zowel in Palestina als in Israël de overgrote meerderheid van de mensen gematigde stanpunten innemen en simpelweg alleen een beter leven voor zichzelf en hun families wensen. Dat betekent dat een vredevolle oplossing voor de problemen in deze regio van gewone mensen moet komen en dat is een hoopvol perspectief. Daarom dat ik met plezier dit initiatief ondersteun”.

De Israëlische OneVoice-voorzitster Irit Admoni Perlman van haar kant zei dat ze blij en vereerd was met de steun van de ex-Beatle, uitgerekend op een ogenblik dat dit  niet zo vanzelfsprekend is en onderlinge akkoorden moeilijk te bereiken zijn. “Op zo een moment is de steun van mensen die een ingrijpende invloed op de cultuur realiseren bijzonder bemoedigend voor ons. We moeten hard werken om de gematigde krachten te versterken en we dienen werkelijk alles uit de kast te halen om met elkaar te praten en een akkoord te bereiken. Het alternatief is dat het conflict verder aansleept met nog meer slachtoffers en met een onomkeerbare situatie.

Andere bekende leden van het internationale bestuur van OneVoice zijn o.a. filmsterren Danny DeVito, Jason Alexander en Natalie Portman, bokser Mohammed Ali en regisseur  Davis Gugenheim.

Advertentie

Het OneVoice Movement Manifest ondertekenen kan hier