Google-Israël technologie wereldwijd gelanceerd

googleGoogle lanceerde deze maand wereldwijd ‘Google Suggest’. De nieuwe functie vervolledigt bliksemsnel  elk woord dat je in het zoekvenster intikt en laat in een dropdown menuutje ogenblikkelijk een resem suggesties zien. Deze nuttige uitbreiding werd ontwikkeld door Google Israël en werd vorige week in151 lokale google websites geïmplementeerd. Ook in de Belgische Google-editie zoals de echte Googlefanaten al hadden opgemerkt.

Google Suggest was al een tijdje beschikbaar als aparte optie maar door het grote succes zal het nu standaard deelmaken van de grootste zoekrobot ter wereld. Het Israëlische team dat de ontwikkeling op zijn naam schreef staat onder leiding van Miki Hershkovitz en Dr. Yoel Mark. Beiden zijn verantwoordelijk voor het Google onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Haifa. De functie houdt rekening met de lokale en culturele zoekgewoonten. Dat betekent dat je bijvoorbeeld verschillende zoekadviezen krijgt van een Britse dan vanaf een Australische Googlepagina ook al zijn beiden Engelstalig.” Als je in Australië bijvoorbeeld “kan” intikt zal je meteen ook “kangoeroe” als advies krijgen. Maar omdat kangoeroe voor andere Engelstalige landen eerder irrelevant  is zal dat advies niet in Engeland verschijnen” zei David Kadosh, de productmanager. De nieuwe functie is beschikbaar in 51 talen, ook in het Arabisch en in het Hebreeuws.

Een ander voordeel is dat de tikfouten die je in de zoektermen maakt verbeterd worden. Dat is een hulp voor kinderen bij het leren spellen van woorden maar het beschermt hen ook tegen websites die juist van dit soort fouten gebruik maken om kinderen op websites te lokken waar ze niet thuis horen. Waar de Israëlische onderzoekers echter niet aan gedacht hebben, maar  wij wel, is dat  alle Israël Boycotters het vanaf nu zonder Google zullen moeten doen. Bonne chance!