Griekse rechtbank spreekt antisemiet Plevris vrij

kp“Mijn beste Joden, ik vraag jullie niet om al het lijden te ondergaan dat u volgens uw heilige boeken zouden dienen mee te maken. Jullie zijn misdadigers maar dat komt omdat jullie godsdienst jullie dat leerde. Jullie zijn moordenaars omdat jullie misdadigheid al op zeer jeugdige leeftijd bij jullie werd ingeprent. Daarom hebben wij het recht om met jullie af te rekenen en dat is precies wat we zullen doen.”

Kostas Pleris in zijn boek (pagina 852)

De Griekse advocaat Kostas Plevris werd in december 2007 veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien maanden vanwege de antisemitische passages in zijn boek “Joden- de ganse waarheid”. Niettegenstaande zijn werk getuigt van een ziekelijk haat tegen Joden ging hij in beroep tegen deze uitspraak. Daarop oordeelde het  Griekse Hof van Beroep dat de man geen schuld trof en sprak hem vrij.

Het boek telt 1.400 pagina’s en is een lofzang aan Hitler, Himmler, Goebbels en andere nazi’s. Volgens de auteur was de grootste vergissing die Hitler maakte dat hij de er niet in slaagde om de Joden volledig te vernietigen. Het boek bevat ook regelreechte bedreigingen aan het adres van Joden. Hij schrijft o.a.:

De rechtbank motiveerde de vrijspraak met de argumentatie dat het om een wetenschappelijk werk gaat. .Een recente peiling in Griekenland toont aan dat 24% van de Grieken geen Joodse buur naast zich zou wensen.

De vrijspraak van deze Holocaustontkenner en antisemiet komt hard aan bij de 6.000 Joden in Griekenland en betekent niets minder dan een zwarte dag in de geschiedenis van Griekenland. (R.A.)