Griekse voetbalfederatie maakt korte metten speler na nazigroet

AEK Athens' Giorgos Katidis celebrates a goal during a Super League soccer match against Veria at the Olympic stadium in Athens

De Griekse middenvelder Giorgos Katidis is levenslang geschorst door de nationale voetbalfederatie in Griekenland nadat hij vorige zondag tijdens de wedstrijd voor zijn supporters een Hitlergroet bracht. De Griekse voetbalbond liet weten dat de twintigjarige speler nooit meer in geen enkele Griekse nationale ploeg mag aantreden.

“De actie van de heer Katidis is beledigend en kwetsend voor alle slachtoffers van de nazibestialiteiten en een infame  inbreuk op het vredelievende en humane karakter van een sportwedstrijd” luidt de officiële verklaring van de Griekse voetbalbond.
De speler zelf ontkent nu  dat hij de nazigroet bracht en beweert met de grootste stelligheid dat hij een gekwetste medespeler in de tribune aanwees.

Op Facebook en twitter hebben niet alleen politici van allerlei partijen hun ongenoegen geuit met de actie van de speler maar ook zijn fans lieten weten dat ze niet opgezet waren met zijn handelswijze.

Uitgerekend zondag is het zeventig jaar geleden dat Joden vanuit Griekenland naar Duitsland gedeporteerd werden en na aankomst vermoord werden in de uitroeingskampen.