Duitse “neonazi”- jeugdbeweging (HDJ) opgedoekt

hdjDe “Heimattreue Deutsche Jugend” (HDJ), een Duitse neonazistische jeugdbeweging werd vorige week dinsdag opgedoekt. In augustus 2008 organiseerde de politie een inval in één van hun kampen en stuurde ze 39 kinderen, tussen de 8 en 14 jaar, naar huis.

De beweging organiseerde jeugdkampen, waarin bedenkelijke leuzen werden gescandeerde  en dagelijkse rituelen werden uitgevoerd in Nazi-uniform. .
Erg jonge kinderen werden geïndoctrineerd met de nazistische  “Bloed en Bodem-theorieën”  en het belang daarvan voor de voortgang van het “Arische ras”.  De motivatie van de HDJ  was het opleiden  van een toekomstige neonazi- elite.

De Minister voor Binnenlandse Zaken, Wolfgang Schaüble, zei: “Wij zullen alles doen om onze kinderen en jongeren te beschermen tegen deze criminele rattenvangers.

De HDJ (Heimattreue Deutschen Jugend) had +/- 400 leden en was de vermeende opvolger van de verboden “Wiking-Jugend”

Advertentie

Deze Duitse neo-nazi’s hadden  ook banden met het  VNJ,  de aan het Vlaams Belang gelieerde jeugdvereniging. Het VNJ onkent  niet maar zei: “Niet op de hoogte te zijn van de mistoestanden”. (R.A/G.J.)