Abou Jahjah uit Groot-Brittanië gezet

Zoals eerder bericht was er in het Verenigd Koninkrijk protest gerezen tegen de komst van Dyab Abou Jahjah in Groot-Brittanië. Lees het artikel hier. Thans verneemt Joods Actueel dat Dyab Abou Jahjah, de voormalige leider van de AEL in België, daadwerkelijk de toegang tot dat land werd ontzegd.

Volgens Luk Vervaet, voorzitter van de Belgische tak van de ‘Unie van Parlementariërs met Palestina’ werd er grote “Zionistische druk op de Britste regering gezet.” Abou Jahjah was enkele dagen geleden wel nog het land in geraakt, maar bij zijn terugkeer op 3 april, na een korte trip naar België, werd hij 6 uur lang vastgehouden op de luchtaven van Londen en ondervraagd. Hij mocht uiteindelijk het land niet binnen.

De Unie Van Parlementariërs voor Palestina, IUPFP in het Engels, ziet dit als “een Westerse manier om de steun aan Palestina te criminaliseren nadat eerder deze maand Brits Parlementslid George Halloway toegang tot Canada werd ontzegd”. De unie “vraagt aan de Britse autoriteiten deze anti democratische maatregelen op te heffen”.

Vorige maand werd de Nederlandse politicus Geert Wilders toegang tot het Verenigd Koninkrijk ontzegd. De IUPFP reageerde toen (officieus) positief op deze maatregel.

Zie hier de speech van Abou Jahjah toen hij wel Londen nog binnen geraakte eerder deze maand

Advertentie

Externe bronnen:
Luk Vervaet, voorzitter IUPFP België

IsraelNationalNews