Joodse gemeenschap gechoqueerd door uitspraken Abou Jahjah

jahjahDe Joodse gemeenschap in ons land reageert vol ongeloof en met afschuw op de woorden van Movement X voorzitter, Dyab Abou Jahjah, na de aanslag van zondag in Jeruzalem waarbij 4 doden vielen.

Abou Jahjah schreef op Facebook dat in de strijd tegen Israël alle middelen goed waren (by any means). Een Arabische chauffeur ramde een bushalte met wachtende mensen. Vier jongeren, die hun dienstplicht vervulden kwamen daarbij om en er vielen zestien gewonden waaronder zowel burgers als militairen.

Het Facebookbericht van Jahjah werd gretig opgepikt door een resem linkse activisten en leden van de PVDA waaronder Kris Merckx.

euOndertussen heeft ook de E.U. de aanslag in IS-stijl veroordeeld evenals iedereen die de aanslagen tracht goed te praten.

Speciaal V.N. gezant voor het Midden-Oosten, Nickolay Mladenov, zei dat er “geen enkele vergoelijking of excuus mogelijk was” (must be condemned by all. Absolutely no excuses, no justifications!)

Advertentie

Vrees

In de Joodse gemeenschap is dit hét gespreksonderwerp van de dag. Mensen in de gemeenschap zijn bezorgd en delen het Facebookbericht van Abou Jahjah en de vele steunbetuigingen aan de terrorist. Het goedpraten van dergelijke aanslagen verhoogt het dreigingsniveau bij ons, beseffen velen. Anderhalf jaar geleden was er reeds een aanslag op een Joods doelwit in Brussel waarbij vier mensen vermoord werden.

Ware gelaat

“Dit is Abou Jahjah zoals wij hem al langer kennen, een extremist en aanhanger van terreur die nogmaals zijn ware gelaat toont”, aldus Michael Freilich van Joods Actueel.

“Ik heb trouwens nooit begrepen hoe die man hier via een schijnhuwelijk de Belgische nationaliteit heeft verkregen. Dit is in de eerste plaats nefast voor de vele moslims in dit land die een vredevol bestaan wensen en geen import zoeken van een buitenlands conflict in onze straten”, vervolgt de hoofdredacteur van Joods Actueel in scherpe bewoordingen.

Francken

Ondertussen hebben verschillende politici op sociale media de uitspraken van Dyab Abou Jahjah veroordeeld waaronder staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA).

Advertentie