“Uiteraard tevreden maar opletten voor een radicaliserende Abou Jahjah”

Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel, reageert tevreden met de stopzetting van de samenwerking tussen de krant De Standaard en Dyab Abou Jahjah maar waarschuwt tegelijkertijd voor wat er nog kan komen.

Volgens de krant plaatste Abou Jahjah zich met zijn uitspraken buiten het publieke debat. “Volgens ons was dit al veel langer het geval, denk bijvoorbeeld aan zijn tweet na 9/11 waar hij het had over een gevoel van ‘zoete wraak’.”

Freilich waarschuwt wel voor een verdere radicalisering van de Libanese Belg: “Nu dat Abou Jahjah niet meer gebonden is aan De Standaard vrezen we dat hij opnieuw zijn meest extreme standpunten zal herhalen. In Nederland werd hij trouwens reeds veroordeeld voor antisemitisme n.a.v. een cartoon over Anne Frank en enkele jaren geleden postte hij een foto van zichzelf met een kalasjnikov. Als teken van verdraagzaamheid en vredevol samenleven kan dat tellen. We zijn er in ieder geval niet gerust in wat die man nog allemaal zal uithalen”, besluit Freilich.