Fotokeuze De Standaard toont opnieuw uit welke hoek de wind waait

Opnieuw consternatie in Joodse middens over de bedenkelijke fotokeuze bij de krant De Standaard. Bij een artikel “wat zijn de meest (en de minst) corrupte landen ter wereld” – staat een afbeelding van Israël. Volgens advocaat Daniel Peterfreund, directielid van de Joodse organisatie B’nai B’rith, gaat het hier duidelijk om “verdoken antisemitisme”. Dat schrijft hij op zijn eigen Facebookpagina.

“Shame on you”. Israël staat op plaats 32 van 180. Het land behoort dus “tot de 20% MINST corrupte landen en toch post De Standaard deze foto”.

OPNIEUW

Vorige maand maakte André Gantman (N-VA) zich kwaad op de redactie van dezelfde krant nadat een foto van de Holocaust gebruikt werd bij een artikel over het migratiedebat. In een reactie aan de redacteur schreef Gantman toen:

Advertentie

Hoe durf je naast het artikel een foto af te drukken van Joden die in beestenwagons worden opgestapeld met de tekst ‘Deportatie of repatriëring?

Er is een tendens(een uitgesproken wil?) om de Shoah te banaliseren onder het mom van allerlei voorwendsels en tegenwoordig met verwijzing naar het beleid van de regering inzake migratie.

De Joden, zoals mijn grootvader, die ingevolge razzia’s aangehouden werden, naar Kazerne  Dossin overgebracht en vervolgens richting Auschwitz werden getransporteerd waar ze ofwel onmiddellijk werden vergast ofwel een langzame dood tegemoet gingen maar het uiteindelijke resultaat was voor iedereen’ de industrieel geprogrammeerde dood’.

Niet afkomen met de gekende argumentatie: ‘ik schrijf het artikel maar ben niet verantwoordelijk voor de foto’s en de daarbij horende tekst’.
Mocht het voorgaande toch het geval zijn dan verwacht ik in DS van morgen een duidelijke afstandsverklaring van auteur Bart Brinkman.