Obama organiseert 1ste Seidermaaltijd in het Witte Huis

De president van de Verenigde Staten Barack Obama had afgelopen donderdag zijn vrienden en stafleden uitgenodigd op een diner ter gelegenheid van Pesach, het Joodse paasfeest. Men beschouwt dit als een geste naar zijn Joodse aanhangers.  Obama was zelf gastheer tijdens de traditionele seidermaaltijd in de de ‘Old Family Dining Room’ waarvoor hij een aantal vrienden en hun families had uitgenodigd. De maaltijd bestond uit bekende joodse” gerechten zoals kippensoep met matzeballetjes, rosbief en kugel. Het eten werd bereid door de koks van het Witte Huis maar die kregen vooraf de nodige recepten en adviezen van de gasten. Eric Lesser, de  speciale assistent voor dit soort aangelegenheden hield een oogje in het zeil om het goede verloop van de maaltijd te verzekeren. Lesser is assistent van Obama’s medewerker David Axelrod.

obama sederObama genoot met zijn vrienden en hun families en met  zijn stafleden van de maaltijd  in de ‘Old Family’ eetkamer van het Witte Huis.Voor het initiatief om de eerste presidentiële seidermaaltijd te organiseren kreeg Obama bijval van de Nationale Joodse Democratische Raad.

“Door het organiseren van de eerste presidentiële seider maaltijd in de geschiedenis van Amerika toont president Barack Obama zijn hechte betrokkenheid en zijn hartelijke vriendschap voor de Joodse gemeenschap” zei Alexis C. Rice de ondervoorzitter van de Joodse Democraten. ” En voor wie het in vraag stelt moet het duidelijk zijn dat Obama een echte vriend is van de Joodse gemeenschap” aldus nog Rice