Frankrijk: Holocaust Memoriaal gevandaliseerd

drancyDrancy – De opnames van de bewakingscamera’s tonen een jongeman , die vorige vrijdag swastika’s aanbracht  op de treinwagons waarmee meer dan 70.000 Joden werden gedeporteerd tijdens WOII. Joodse organisaties en het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben deze criminele daad sterk veroordeeld. Het CRIF, de de koepelorganistatie  van de Joodse instellingen in Frankrijk verklaarde dat de vandalen met hun daad ‘hun verachting willen tonen voor de Joden, die vanuit Drancy gedeporteerd werden. Maar ook op de Joden die nu het Paasfeest vieren en op het hele Franse volk’. Hetzelfde memoriaal was ook in het verleden ten prooi gevallen van vandalen.

Minister voor Binnenlandse Zaken, Michèle Alliot-Marie, zei dat alle middelen zullen gebruikt worden om de daders op te sporen. Zaterdagochtend werd het Memoriaal herschilderd.

R.A.