Waar of niet waar, grappig is het in elk geval…

happy-planeOp een binnenlandse vlucht zit een vrouw van middelbare leeftijd naast een man met een keppeltje. Ze roept de steward om haar beklag te maken over haar plaats in het vliegtuig.

“Wat is het probleem, mevrouw”? vraagt de steward

“Jullie hebben me langs een Jood gezet. Ik heb echt geen zin om langs deze vreemde man te zitten. Geef me een andere plaats”.

“Ik ga kijken of ik het probleem kan oplossen” zegt de steward “maar de vlucht is zo goed als volgeboekt vandaag en ik ben niet zeker of dit wel gaat lukken”.

De vrouw werpt een arrogante blik naar de Joodse man naast haar ( maar kijkt ook minachtend naar de andere passagiers in haar buurt) en wacht met ongeduld op de steward. 

Advertentie

Na een paar minuten komt de steward en zegt” Mevrouw alle zetels in de economy klasse zitten vol maar we hebben nog één zetel in eerste klasse vrij”. Voor ze de kans krijgt om te reageren zegt de steward: “Het is zeer ongebruikelijk dat we dit soort uitzondering om in een hogere klasse te zitten toestaan maar ik heb toestemming van de kapitein gekregen en hij is van oordeel dat niemand kan verplicht worden om langs een onaangenaam persoon te blijven ztten”.

Vervolgens zegt de steward tegen de Joodse man: “U mag uw handbagage nemen mijnheer, ik heb een comfortabele plaats voor u in eerste klasse…”

De andere passagiers die alles gevolgd hebben geven de Joodse man een spontaan applaus als die opstaat en naar zijn betere plaats vooraan in het vliegtuig vertrekt. 

De dame in kwestie  is verbouwereerd en zegt duidelijk geïrriteerd: ” Ja maar de kapitein heeft zich zeker vergist…”

Waarop de steward replikeert: ” Toch niet mevrouw, kapitein Cohen vergist zich nooit”.