Terroristen fabriceren bommen in moskee

ppHet Palestijnse ministerie van Binnenlandse Zaken maakte zondag bekend dat hun veiligheidsdiensten explosieven vonden in een moskee in de stad Qalqilya. De minister liet in een verklaring weten dat de explosieven die de veiligheidsdiensten aantroffen ook gefabriceerd werden in de moskee. De moskee werd verzegeld en vervolgens verder doorzocht. 

Hamasterroristen in Kalkilya hadden  een grote voorraad bommen vervaardigd en opgeslaan in deze lokale moskee, ze wisten dit te doen zonder dat de lokale Palestijnse autoriteiten van de rivaliserende Fatahbeweging enige argwaan kregen. Maar op de vooravond van Pesach hadden waren ze minder fortuinelijk en werden hun bezigheden ontdekt.  Door een kortsluiting brak er een brandje uit in de moskee en daarop kwamen PA politiemensen in het gebouw die toen de bommen vonden. Ze vonden niet alleen kant en klare bommen maar ook grote vaten met materiaal om bommen aan te maken. Daarop werd de moskee gesloten en de bommen verwijderd. De explosieven werden overgemaakt aan het IDF die experten zond om ze gecontroleerd tot ontploffing te brengen. Een verantwoordelijke van de PA-politie zei tegen Israëlische jorunalisten dat de moskee niet alleen gebruikt werd als opslagplaats maar ook als productie-eenheid. “Het was één  groot bommenlaboratorium” zei hij. “We arresteerden vier mensen die hiermee te maken waren, twee leden van Hamas en twee gewone burgers”.

De moslimgemeenschap heeft geen commentaar geuit over het oneigenlijke gebruik van één van hun heilige plaatsen om bommen te fabriceren.