Vanavond in Antwerpen: Shoah herdenking

Herdenking 2007 (archiefbeeld)
Herdenking 2007 (archiefbeeld)

De jaarlijkse herdenking ter nagedachtenis van de zes miljoen vermoorde Joden en de opstand in het getto van Warschau zal vanavond plaatsvinden in Antwerpen. Gastspreker van de avond is gouverneur Cathy Berx. Evenals vorige jaren zal de muziekkapel van de Belgische luchtmacht zorgen voor de muzikale noot. Ter nagedachtenis van de zes miljoen slachtoffers zullen zes kaarsen worden aangestoken door overlevenden van de nazivervolgingen en door zes kinderen van de Joodse scholen.

Het ‘Keil Malei  Rahamim’ en het ‘Kaddisj’ (gebeden voor de overledenen) zullen gezongen worden door Hershl Fink, overlevende van de concentratiekampen. Het slotwoord zal worden gehouden door Luckas Van Der Taelen. De avond wordt geleid door Norbert Vos, voorzitter van de Vereniging ter bevordering van de Nederlandse taal binnen de Joodse gemeenschap, die deze herdenking inricht.

Praktisch: donderdag 24 april om 20.00uur
Romi Goldmuntz Centrum Nerviërsstraat Antwerpen
Vrije toegang