Anne Frank tentoonstelling in Lommelse Bibliotheek

anne-frank-op-transportVanaf maandag 11 tot en met 30 mei aanstaande kan men in de Lommelse biliotheek de  internationaal rondreizende tentoonstelling ‘Anne Frank’ een geschiedenis voor vandaag’ bezoeken. De tentoonstelling bestaat uit een dertigtal panelen waarop het levensverhaal van Anne Frank verteld wordt. Deze panelen zijn op hun beurt onderverdeeld in vijf periodes, die elk verwijzen naar een thema dat vandaag nog niets aan actualiteit heeft ingeboet. Omdat de tentoonstelling vergezeld is van didactisch materiaal voor zowel het lager als middelbaar onderwijs is het natuurlijk een unieke gelegenheid voor Limburgse scholen om met een klas een bezoek te brengen aan de Lommelse bib. Naast exemplaren van ‘het Achterhuis’ met de dagboekbrieven van Anne is er ook een prentenboek voor Anne Frank voor jonge kinderen.  In een gesprek met Joods Actueel zei Rudi Lavreysen van de Lommelse bibliotheek  dat hij uitgerekend de maand mei geschikt vond voor een dergelijke activiteit en dat hij erg veel respons verwacht van de Lommelse scholen: “Lommel heeft drie echt grote middelbare scholen maar ook alle lagere scholen hebben we aangeschreven en uitgenodigd om deze interessante  tentoonstelling te bezoeken. We hebben zelf een begeleid trjaect doorheen de tentoonstelling uitgewerkt waarbij  we aangepaste opdrachten aan de leerlingen meegeven zodat het beslist  voor onderwijzer of leraar een zinvolle educatieve herinneringsactiviteit voor zijn of haar klas zal worden. De bibliotheek kocht ook de nieuwe BBC-reeks over het leven van Anne aan en tijdens de tentoonstellingsperiode brengen we boeken die met het onderwerp gerelateerd zijn onder de aandacht ban onze lezers en bezoekers” aldus nog Lavreysen. Meer informatie over de begeleide bezoeken  kan je verkrijgen  telefonisch  op het nummer 011/54 19 37 van de bibliotheek en zeker als je dan ook nog even vraagt naar Rudi Lavreysen.