AEL tegen Marokkaanse jongeren: F*ck You!

Een opmerkelijk opiniestuk op de website van de Arabisch Europese Liga. Yassine Channouf is verbolgen over het feit dat moslimjongeren in Vlaanderen meer aandacht hebben voor een voetbalmatch dan voor het gevecht om ‘ons Palestina’. Enkele passages:

ael2Diegene die zich zaterdagavond begaf op de Turnhoutsebaan te Borgerhout zal het niet ontgaan zijn: tientallen tot honderden jongeren liepen spontaan de straat op, juichend en tierend in de lucht terwijl auto’s al toeterend passeerden. je zou denken dat de Marokkaanse voetbalploeg een belangrijke interland gewonnen had. Niet waar. Neen, de jongeren waren in extase omdat Barcelona de Spaanse topper tegen Real-Madrid had gewonnen met zinderende 6-2 cijfers.
Jawel, ‘onze’ jongerenijn zijn makkelijker te mobiliseren voor een stomme voetbalwedstrijd dan voor een herdenkingsplechtigheid voor de Nakba. Hoe laag zijn we gezonken? Fuck Barça en Real Madrid! Als jullie onverschilligheid blijft voortduren met betrekking tot jullie rechten als ethnisch-religieuze minderheid, de westerse politiek vis-à-vis Israël en ons Palestina, het uitblijven van formele excuses voor de verwerpelijke westerse koloniale geschiedenis, jullie kansen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs, dan zeg ik onomwonden: Fuck You!
Zolang onze Marokkaanse jongeren de hele opstelling van Barça kunnen opnoemen, en maar twee Belgische ministers bij naam kennen is er inderdaad geen hoop meer. Zolang we liever Barça scanderen dan Palestina hebben wij deze situatie ook verdiend.

lees heer het artikel hier.

Wat de AEL blijkbaar niet wil inzien is dat de ‘Marokkaanse’ jongeren helemaal geen zin hebben om lokaal terroristje uit te hangen met deze beweging. De vernietigende score die Dyab Abou Jahjah incasseerde bij de verkiezingen enkele jaren geleden heeft toen al duidelijk gemaakt dat de overgrote meerderheid van moslims geen boodschap hebben aan haat en geweld. Laat die jongens maar lekker Europees zijn en zich uitleven met zaken als voetbal en muziek. En als je dat niet ziet zitten, pak dan je koffers maar zoals Abou Jahjah, die had dat tenminste ingezien.