Jongeren diep onder de indruk over bezoek concentratiekampen – Mechelen

fahrstollen-a_mittelbau-doraOp donderdag 7 mei is het dag op dag 64 jaar geleden dat het Duitse leger besliste zich over te geven.  Daardoor eindigde de Tweede Wereldoorlog in Europa de volgende dag. Deze belangrijke historische gebeurtenis wordt in Pito Mechelen aangegrepen om een projectnamiddag te houden over racisme en discriminatie. Aan de hand van de film American History X wordt de link tussen racisme vroeger en nu duidelijk gemaakt. De leerlingen van het zesde jaar zijn vorige maand de concentratiekampen Buchenwald en Dora gaan bezoeken en zullen hierover getuigen voor hun medeleerlingen.  Dat leerlingen van zo’n bezoek diep onder de indruk zijn, bewijzen de citaten uit getuigenissen van de voorbije jaren. Tijdens de opendeurdag op 17 mei van PITO Mechelen zullen de leerlingen ook voor het grote publiek een tentoonstelling opstellen over hun reis en hun ervaringen.  Wie wil komen zien is hartelijk welkom!!!

Praktische info: Projectdag racisme: donderdag 7 mei – Opendeurdag PITO Mechelen: zondag 17 mei 2009 – van 10 uur tot 18 uur in het Provinciaal Instituut voor Tuinbouwonderwijs MechelenAntwerpsesteenweg 145, 2800 Mechelen