Toerisme: Antwerpen hippe stad voor Israëli’s

ph
Schepen Heylen tevreden met nieuw potentieel voor toerisme vanuit Israël naar Antwerpen

Het voorstel van de Antwerps schepen van cultuur en toerisme, Philip Heylen (CD&V) om Antwerpen te promoten binnen de reissector in Israël is vandaag goedgekeurd door het schepencollege.

Toerisme Antwerpen gaat in nauwe samenwerking met Brussels Airlines (Tel Aviv) Antwerpen positioneren binnen de Israëlische reisindustrie als hippe reisbestemming met shoppingmogelijkheden, cultuur, nachtleven en gastronomie. Concreet wordt in dit plan de realisatie voorzien van marketing- en PR- materiaal in het Hebreeuws (gemaakt door en voor Israeli’s), de werking van een marketingcontactpunt voor Antwerpen, de werking van een call center, de organisatie van pers- en toerisme tradereizen vanuit Tel Aviv naar Antwerpen, een maandelijkse nieuwsbrief in het Hebreeuws (Die zou gemaakt worden “door Israëli’s voor Israëli’s” volgens een medewerkster van Heylen) Antwerpen zal ook prominent aanwezig zijn op beurzen. De eerste stap is nu de ontwikkeling van een website en de publicatie van een brochure. 

Schepen Philip Heylen legde tijdens zijn bezoek aan Israël een aantal contacten. Eerder verscheen daarover een interview met hem in Joods Actueel