Franse autoriteiten willen verbod op partij Dieudonné

 

dieudonneDe Franse autoriteiten onderzoeken de mogelijkheid om de partij van de rabiate anti-zionist Dieudonné M’Bala M’bala te verbieden om aan de regionale verkiezingen in juni deel te nemen. De komiek kreeg al vijf veroordelingen voor zijn uitspraken als zouden Holocaustherdenkingen  “Herdenkingspornografie voor Joden” zijn. Ook deze week zou een nieuw proces tegen hem van start gaan. 

Dieudonné’s politieke partner is Alain Soral, voormalig lid van het Front National van Jean-Marie Le Pen, die laatste staat bekend om zijn negationisme en werd daarvoor eveneens veroordeeld.  De stafchef van president Nicolas Sarkozy, Claude Gueant,  zei in een radioprogramma op een Franse zender dat Dieudonné een verbod zou moeten krijgen om politieke campagne te voeren omdat het absoluut duidelijk is dat de komiek zich altijd en overal antisemitisch opstelt. “De Franse autoriteiten bekijken de wettelijke mogelijkheden om Dieudonné’s partij te laten verbieden maar ik ben niet zeker dat we daarvoor een wettelijke basis kunnen vinden” aldus Gueant.  Dieudonné heeft gereageerd op deze uitspraken en noemde Gueant “een klein maar goed soldaatje van de zionistische lobby. “Dat Gueant deze uitspraken deed op een (Joods) radiostation toont dat de hoogste gezagsdragers in de Franse Republiek hun orders ontvangen van de Zionistische lobby”.

De 43-jarige Dieudonné kandideerde al eens eerder (in 1997)  voor Europese verkiezingen. Na de Tweede Libanonoorlog bezocht hij Hezobollahterroristen in Libanon. Toen hij een bekende Joodse Tv-persoonlijkheid omschreef als een donateur van de kindermoordenaars van het Israëlisch leger werd hij veroordeelde een Parijse rechtbank hem tot het betalen van 8.000 Euro schadevergoeding. Bij een andere gelegenheid bracht hij live op TV verkleed als Haredi de hitlergroet. Eén van zijn laatste wandaden (eind 2008) was het uitreiken van een onderscheiding aan negationist Robert Faurisson tijdens zijn show. Hij liet deze prijs  uitreiken door een medewerker, die gekleed was  in een concentratiekampplunje met een gele ster.