President Peres doet paus nanobijbel cadeau

nanobiblePaus Benedictus XVI is terug gekeerd naar Rome maar niet met lege handen. President Shimon Peres heeft de pontificus tijdens hun ontmoeting een versie van de bijbel geschonken die ongetwijfeld de kleinste zal zijn die de kerkvorst bezit. Het gaat om een nanobijbel, die staat op een chip van een halve vierkante millimeter.

De nanobijbel is vervaardigd door wetenschappers van Technion, het Israëlische Instituut voor Technologie.

Peres overhandigde de chip, waarop ruim 300.000 woorden staan tijdens zijn ontmoeting met de leider van de rooms-katholieke kerk. Het voorwerp werd geplaatst in een glazen doos, die is versierd met een vergrootglas met een uitleg van de nanotechnologie in het Hebreeuws en in het Engels en met de eerste dertien verzen van Genesis, het eerste boek van het Oude Testament.

De 86-jarige Peres houdt van nieuwe technologische ontwikkelingen. Hij ziet daarin een kans om Israëls veiligheidsproblemen op te lossen. Joods Actueel publiceerde vorig jaar een artikel in het JA- magazine over deze opmerkelijke  technologische bijbeleditie.