MRAX verwijdert eindelijk antisemitische links van website

id_rb
Mrax voorzitter Radouane Bouhlal poseert met Isabelle Durant (Ecolo) voor poster "Climat Racisme"? "

MRAX de Franstalige tegenhanger van het Centrum voor Gelijke kansen en Racismebestrijding liet jarenlang op haar website twee links staan naar negationistische teksten op het internet. Dat bericht staat te lezen in het Franstalige weekblad le Vif l’Express van deze week (15 mei).

Tijdens een debatavond over de Durban II- conferentie die op  7 mei plaatsvond  in het Brusselse Ben Goerion Centrum werd Radouane Bouhlal, voorzitter van MRAX (voluit Mouvement contre le Racisme, l’Antisemitisme et la Xénophobie) ernstig in verlegenheid gebracht omtrent de jarenlange aanwezigheid van deze antisemitische links op de website. Voorzitter Bouhlal ontkende echter in alle toonaarden en beklemtoonde: “Ik heb deze links onmiddellijk laten verwijderen bij mijn aantreden in 2004”.  Dat was echter gerekend buiten een aanwezige Iphone-adept die ter plaatse op het internet naar de twee links surfte met zijn smartphone. Toen die Bouhlal daarmee confronteerde, stond de MRAX voorzitter met een mond vol tanden. Een week later, op 12 mei 2009 werden de links uiteindelijk verwijderd, vijf jaar nadat MRAX er op attent gemaakt werden.

mrax

Een student van de Unie van Joodse studenten van België, de vereniging die het debat organiseerde,  zei tegen Joods Actueel: “Dit is enkel in België mogelijk “.