Eurosongfestival: onverwachte steun voor Noah en Mira van ex-Beatle

noamiraDe uitslag van het Eurosongfestival is nog niet bekend want de wedstrijd is nog steeds bezig maar Noah en Mira hebben wel al een fantastische vertolking gegeven van hun vredeslied in drie talen, Arabisch, Hebreeuws en Engels op het podium in de Russische hoofdstad neergezet.

Anja Daems die samen met André Vermeulen vanuit Moskou commentaar levert bij de uitzending zei dat ze elke keer opnieuw kippenvel krijgt als ze het lied van het duo hoort.

Anja Daems en André Vermeulen
Anja Daems en André Vermeulen voor de VRT op het Eurovisiesongfestival in Moskou

De onverwachte steun kwam  echter van voormalig Beatle Sir Paul McCartney die liet weten dat hij via televoting zou stemmen voor hun lied “There must be another way”, aldus commentator André Vermeulen. De televoters thuis en de professionele jury’s uit de 42 Eurovisie-landen bepalen vanaf dit jaar voor het eerst samen de resultaten. Als je het stemadvies van de ex-beatle wil opvolgen kan dat met een berichtje: sms 02  naar 3470 of bel naar 0905 567 02  (02 is de keuze voor de Israëlische inzending)

Paul  Mc Cartney is erg actief in de One Voice beweging, dat is de beweging die de vredeswil die bij de overgrote meerderheid van gewone Palesijnse en Israëlische burgers onder de aandacht wil brengen. Bijna 80% van de Israëli’s en hetzelfde percentage  Palestijnen willen in rust en vrede als goede buren met elkaar leven en willen daarvoor twee staten.