Maak puree van de boycot – nu met hulp van Colruyt

patatjeindeschilmetgroetenEen Brusselse huisvrouw zond Joods Actueel een bericht met wat ze zelf een “culinaire aankooptip” noemt. In haar brief schrijft ze:

“Elk jaar rond deze tijd heeft Colruyt aardappels uit Israël in de rekken. Ook nu zijn ze er weer. Ons ganse gezin vindt deze aardappels uitzonderlijk lekker. Deze primeuraardappels zijn verpakt per vijf kg en kosten ongeveer €4.99 (€ 4.74 met kortingskaart). Je kan ze, tenminste hier in de Colruyt in Vorst en in Anderlecht ook per kilo kopen. Niet echt goedkoop maar de kwaliteit is zo hoog dat je bijna geen afval hebt waardoor ze ook niet echt duurder zijn. Ze zijn omwille van de mooie schil ook bijzonder geschikt om in de schil klaar te maken met groentjes en een sausje  voor bij de barbeque.”

“Voor mijn boodschappen in de andere supermarkten (vooral dan in de Delhaize) gebruik ik de boycotlijst van de NGO’s en andere pro-Palestijnse organisaties en op die manier probeer ik zoveel mogelijk Israëlische producten te kopen. Er is nog iets:  sardienen uit Marokko koop ik niet omdat niemand in België ook maar één keer protesteert tegen de aanwezigheid van de 2.700 km lange muur in de Westelijke Sahara. Bovendien liggen er mijnenvelden langs deze muur. Vanaf het ogenblik dat ik op Wikipedia gelezen heb dat de Verenigde Naties deze muur de “Marokaanse berm” noemt zijn sardienen uit Marokko niet meer bij ons op tafel verschenen. Moeilijk  is dat niet want er zijn lekkere alternatieven. De Israëlische patatjes uit de Colruyt zijn trouwens ook lekker om puree te maken: mijn zoon lacht me er mee en  zegt dan tegen mijn man: “Mama heeft weer puree van de boycot gemaakt”.