(Audio) Charles Taylor bekeerd tot het Jodendom…

liberianpresidentcharlestaylor4
Charles Taylor

De voormalige Liberische president Charles Taylor heeft zich tot het Jodendom bekeerd. Dat beweerde alvast een van zijn echtgenotes. Taylor staat in Den Haag voor het speciale Sierra Leona tribunaal waar hij zich moet verantwoorden voor de wreedheden tijdens de burgeroorlog die in zijn land woedde tot 2002.

De afgelopen week vertelde Victoria Taylor tijdens een uitzending van de BBC Word Service tegen journalist Peter Ndero dat Taylor nu Jood is en actief zijn nieuwe geloof praktiseert.  Op de vraag of Taylor ervan overtuigd is dat zijn nieuwe geloof hem gaat helpen tijdens het proces suggereerde  zijn echtgenote dat dit inderdaad het geval is. “Vast en zeker, ik heb gezien dat mijn man veranderd is” zei ze, “En ik weet dat hij God oprecht dient met zijn ganse hart en ziel en met alles wat in zijn macht ligt”. Volgens haar zou Taylor zijn Joodse geloof ontdekt hebben tijdens zijn overbrenging naar het gerechtshof. “Toen hij in Den Haag arriveerde kreeg hij de diepe overtuiging dat hij echt Jood wilde worden en zich tot het judaïsme wilde bekeren. Hij wilde alles te weten komen over God en over de ganse schepping en hij wilde God onmiddellijk en zonder enige terughoudendheid dienen” aldus Victoria Taylor.

Om het nog gekker te maken zei Victoria dat haar man tegelijkertijd een overtuigd christen bleef. “Hij wil beide religies volgen alhoewel er bij hem grote vragen omtrent het christendom gerezen waren”. Maar hij gelooft natuurlijk wel in Christus”. Ndoro vroeg of Taylor’s bekering ook betekent dat hij bereid is toe te geven fouten en misdaden te hebben begaan en daar thans vergeving voor zoekt waarop Victoria antwoordde:” Om heel eerlijk te zijn moet ik bekennen dat ik die vraag nog niet aan hem gesteld heb. Ik weet wel dat hij spijt heeft over een heleboel zaken die tijdens zijn presidentschap en tijdens de oorlog gebeurd zijn maar ik heb daarover geen verdere bijzonderheden van hem vernomen”.

72642355CJ002_Sierra_Leonia
Tailor's troepen hakten tienduizenden burgers armen en benen af. Uit wreedheid moesten slachtoffers vaak zelf kiezen welke arm of welk been afgehakt werd.
[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/06/taylor.mp3]

Volgens pro-Palestijnse organisaties was de bekering van Taylor ’te verwachten’ en volgt hij zo in de voetsporen van dat ander gewelddadig regime… (let wel: satire)