Geen kiesdrempel voor anti-zionisten van Dieudonné

myspace-officiel-de-dieudonneDe anti-zionistische partij van de omstreden Franse komiek Dieudonné heeft vorige zondag een erbarmelijke score neergezet van slechts 1,30% . In Seine Saint-Denis behaalde de partij haar hoogste score (2,83%), gevolgd door le Val d’Oise (1.60%). In andere steden was het steeds minder. In de Parijse binnenstad behaalde de anti-Zionisten iets meer dan 1% (1.02%).

De lijst van Dieudonné M’Bala M’Bala  voerde vooral campagne in de Parijse banlieus waar veel immigranten en moslims wonen… en waar hij dacht dat zijn thema’s zouden aanslaan.

De partij verklaarde elke vorm van communautarisme te bestrijden en beschuldigde het Zionisme ervan Frankrijk te “koloniseren” en ook dat de zionisten de  minderheidsgroepen het zwijgen zouden opleggen.De humorist van Kameroense afkomst heeft een nieuw strafonderzoek tegen hem lopen wegens antisemitisme. Dit keer omwille van een videoclip die hij op het internet geplaatst heeft.

Nazicht van de officiële verkiezingspagina’s op de website van de Europese Unie (hier)toont dat Dieudonné’s partij met dit resultaat  geen zetel in het Europese parlement haalt. Conclusie van dit avontuur: Net zoals de AEL bij ons faalde met een stap in de politiek lijken de Franse moslims niet gewonnen om het fundamenteel extremisme en antisemitisme van enkele heethoofden te steunen, ongeacht wat die extremisten ook zouden beweren.