Chanoekaviering in Antwerpen

chaJohn Moussiaux brengt op de website Indymedia een artikel en foto’s over het feestelijk aansteken van de Chanoeka-kandelaar in Antwerpen.

“Ieder jaar worden door Chabad bewegingen wereldwijd in het openbaar kandelaars aangestoken. Dat gebeurde zondagavond op de Loosplaats in Antwerpen. Van New York tot Jerusalem,van Peru tot Parijs en van Moscow tot Hong-Kong. Deze kandelaars symboliseren de overwinning van het spirituele over het materiele.Tot op heden markeert ‘het Feest van der Lichten’ de continue strijd voor spirituele vrijheid. Het Chanoeka wonder illustreert hoe een kleine hoeveelheid licht grote duisternis kan overwinnen. Vandaag vertaalt deze boodschap zich in de potentie van ieder mens de kwade krachten in de wereld te verdrijven door onvoorwaardelijke liefdagdigheid tot zijn medemens. “Onze hoop is dat wij volgend jaar de kandelaar zullen aansteken in de Beit Hamikdash in Jerusalem” zei Avriel Rabenou-Namens Chabad Antwerpen- in zijn speech”.

Lees het vervolg op de Indymedia website
En bekijk een uitgebreide fotoreportage ‘full screen’, via volgende link