Extra veiligheidsmaatregelen voor Joods galabal dit weekeinde in Antwerpen

A2 poster.inddDe politie en staatsveiligheid zullen extra veiligheidspersoneel inzetten voor het Joods galaparty dat nu zaterdagavond (23 januari) in Antwerpen zal plaatsvinden. Vooral nu bekend raakte dat vorige week vrijdag een brandbom werd gegooid tegen de gevel van de bekende Bouwmeestersynagoge in de stad. Die heeft gelukkig enkel oppervlakkige schade aangebracht, toch heeft het Centrum Gelijke kansen vandaag bevestigd aan Joods Actueel dat ze klacht zullen neerleggen over deze aanslag.

Het feest, aan het chique 5 sterren Radisson Park Lane hotel tegenover het stadspark, verwacht Joodse bezoekers uit vijf verschillende landen. Als hoofdact staat de Israëlische popdiva Shiri Maimon geprogrammeerd, Maimon vertegenwoordigde in het verleden nog Israël bij het Eurovisie songfestival. Een bekende DJ uit Tel Aviv, Itay Lev, zal het feest tot in de vroege uurtjes met zijn tracks zal wakker houden. Ons land telt (naast de ultra-othodoxe gemeenschap die eigenlijk een minderheid vormen maar toch vaak het beeld bepalen) een zeer diverse Joodse gemeenschap. Het is vooral dat publiek dat zijn opwachting zal maken op deze avond. “Erev Galabal, zoals de avond heet, houdt het midden tussen een concert, een party, een gala en een bal”, aldus organisator Alain Horoit.

Op het evenement zullen ook verschillende hoogwaardigheidsbekleders hun opwachting maken “waaronder Antwerpse en Brusselse politici die vrienden zijn van de Joodse gemeenschap. En natuurlijk zijn ook niet Joodse mensen uitgenodigd, iedereen die ons te vriend wil zijn mag mee komen feesten”.

De staatsveiligheid zal ook een oogje in het zeil houden aangezien de Israëlische ambassadeurs van België en Nederland aanwezig zullen zijn, respectievelijk mevrouw Tamar Samash en meneer Harry Kney-Tal. Mogelijk zal ook de vrouw van de Amerikaanse ambassadeur, ook van Joodse afkomst, aanwezig zijn.

Pers kan aanwezig zijn mits vooraf melding
Ook mogelijkheid tot een gesprek met organisator Alain Horoit

Advertentie

Meer info en tickets:
www.erevgalabal.com
Tel: 0497 662 060.
Gala avond, 23 januari 2010, Radisson Hotel, Van Eycklei 34, Antwerpen.