Repliek Dirk Van der Maelen op lezersbrief in Joods Actueel Online

Federaal volksvertegenwoordiger Dirk van Der Maelen (SPa) stuurt ons volgende reactie naar aanleiding van een eerder verschenen lezersbrief van prof. Vandormael (hier te lezen).

Dirk Van der Maelen (SPa)

Waarde redactie,

Een vriend vestigde mijn aandacht op een artikel dat op jullie website staat mbt tot een informatieavond georganiseerd door de Noord-Zuidkoepel in mijn thuisstad Geraardsbergen.

Ik moet zeggen dat ik met stijgende verbazing en uiteindelijk verontwaardiging kennis genomen heb van het verslag van deze avond gemaakt door Dr Herman Vandormael.

Dit verhaal staat bol van verdraaiingen,halve waarheden en volle leugens zowel wat betreft Brigitte Herremans als wat ikzelf op die avond heb gezegd.

Advertentie

Om u een voorbeeld van een manifeste leugen te geven geef ik u een uittreksel uit het Beknopt Verslag van een debat dat op 7 januari 2009 gevoerd werd in de Kamer (DOC  CRABV 52 COM 404 p 7) waar ik voor de aanwezige journalisten van radio, TV en geschreven pers het volgende gezegd heb: “Ik zou graag zien dat minister De Gucht aan Hamas klaar en duidelijk zegt dat raketten op burgerdoelwitten en de oproep tot vergelding in het Westen onaanvaardbaar zijn”.

Denkt u echt dat ik zo dom ben om in aanwezigheid van  “uw desinformant Vandormael” krek het omgekeerde te zeggen op een infoavond in mijn geboortestad Geraardsbergen? Ik heb dit niet alleen op 7 januari 2009 maar later herhaaldelijk publiek herhaald. Een paar maand geleden nog door in het kader van het debat over een internationaal onderzoek naar de Gazaoorlog aan te dringen op ook aandacht voor de afgevuurde Hamasraketten. Even de zoekrobot bezigen op de site van de Kamer en u kunt zelf nagaan dat wat ik beweer klopt.

Alsnog met vriendelijke groeten,
Dirk Van der Maelen

Onze hoofdredacteur gaf volgende repliek:

Geachte heer Van der Maelen,

Zoals duidelijk vermeld in het desbetreffende stuk, gaat het hier niet om een artikel van onze redactie maar om een lezersbrief die ons werd toegestuurd. Dr. Vandormael is geen medewerker van Joods Actueel (u had het over ‘uw Vandormael’), hij is niet Joods en heeft geen Israëlisch staatsburgerschap. Derhalve hebben wij geen enkele indicatie dat de brief die hij ons toestuurde foutieve informatie zou bevatten. Dhr. Vandormael is wetenschapper en auteur van verschillende boeken en geniet een zeer goede reputatie.

Echter, anders dan bepaalde organisaties die vooral hun eigen groot gelijk propageren en tegengestelde meningen gewoon niet aan bod laten komen, hebben wij geen enkel probleem om wel beide kanten te belichten. Dat doen we trouwens elke maand in ons magazine, ook in onze laatste editie met een pro & contra debat. Daarom hebben wij ook geen enkel probleem om ook uw eigen reactie over de brief van dhr. Vandormael te publiceren op onze website.

Advertentie

Met vriendelijke groet,
Michael Freilich