AEL leest Joods Actueel

Ook de Arabisch Europese Liga (AEL) leest ons maandblad Joods Actueel. De objectieve berichtgeving maakt hen soms ook misselijk zoals kan blijken uit een reactie in Sorif magazine, het elektronisch tijdschrift van de kleine maar extremistische beweging. Hieronder het commentaar van Yassine Channouf:

“De Vlaamse pers begint sterke gelijkenissen te vertonen met het smakeloze tabloid van Michael Freilich: ‘joods actueel’… Prentjes zijn het ding wel van deze staatsdemagoog die zelfs de hofpropagandisten van Stalin zou kunnen doen blozen. In de laatste editie van dat tabloid werden er wederom enkele foto’s gepubliceerd. De locaties van die prenten zijn markten in Gaza waar voedsel en goederen overvloedig aanwezig zijn. Onze goedgeïnformeerde demagoog Freilich vraagt de lezer om zelf te oordelen. Hij laat het net na Gaza te vergelijken met het bijbelse tafereel van de twaalf stammen van Israël die 3000 jaar geleden de woestijn doorkruisten…

Maar gelukkig ben ik veel gewoon. Ik bezoek dagelijks de Israëlische kranten Yedioth Ahronoth en Haaretz online. Niet zo lang geleden heb ik het beste sprookje, sinds de gebroeders Grimm er het bijltje bij hebben neergelegd, gelezen: ‘Mijn Verhaal’ van Shimon Peres, de huidige president van de Zionistische staat, waarin hij zijn visie voor een nieuw Midden-Oosten neerpent. Maar niets kan tippen aan die enkele foto’s van meneer Freilich. Chutzpah meneer Freilich, en nog meer chutzpah.”