Shin Bet: aanslagen in maart sterk gestegen

De Shin Bet, (Israëlische veiligheidsdienst) meldt 125 Palestijnse terreuraanvallen in maart, tegen 53 in februari. Hier de neerslag van de gestegen spanningen rond Jeruzalem en het stijgende aantal aanvallen en infiltratiepogingen aan de grens met Gaza, in cijfers.

Het aantal incidenten steeg in het hele land, maar vooral in Jeruzalem: 27 aanvallen in maart tegen 2 in februari. En bij Gaza, met 36 in maart tegen 13 in februari.

De incidenten varieren van stenengooierij (die wij niet eens meer melden) tot het afschieten van raketten.
In het gebied bij Gaza ging het om 25 raketten, 5 mortiergranaten, 5 beschietingen en 1 anti-tankraket. Er werden vanuit de Gazastrook 35 raketten afgeschoten op Israel en 6 mortiergranaten, tegen 5 raketten en 5 mortieren in februari.
Op de West Bank en in en rond Jeruzalem werden deze maand in totaal 89 aanvallen gemeld: 3 bommen, 5 beschietingen, 2 stenengooi-incidenten (de dagelijkse kleintjes blijkbaar niet meegeteld), en 79 gegooide brandbommen – meest molotovcocktails.

Door de aanvallen in maart werden drie mensen gedood, alledrie door aanvallen vanuit Gaza: de twee soldaten van laatst en de Thaise arbeider, die door een raket werd getroffen. Twee van de vier gewonden in maart, ook soldaten, vielen ook bij aanslagen uit Gaza. De andere twee waren een burger en een soldaat in Jeruzalem.

bron: http://www.israned.com/2010/04/shin-bet-aanslagen-in-maart-sterk.html