Govaerts: ‘Auschwitz barakken nagemaakt door Amerikaans leger na oorlog’ – FJO, CD&V dienen klacht in

Marleen Beckers-Govaerts blijft provocerende uitspraken spuwen over het nazi-vernietingingskamp Auschwitz-Birkenau. In een reactie op een online forum schreef ze onder andere: “Waarom mag ik niet zeggen dat er in Auschwitz niets te zien is? Het is een lege kazerne met wat materiaal door de Amerikanen daar geplaatst na de oorlog.

Ook tegen Joods Actueel herhaalde mevrouw Govaerts deze stelling. Ze had er zelfs een boek over gelezen maar kon zich de titel ervan niet meer herinneren. Ook haar dochter, afgestudeerd als historica aan de KU Leuven zou tegen haar bevestigd hebben dat al wat er in Auschwitz te zien is, na de oorlog door de Amerikanen gebouwd werd. “Alles in Auschwitz was vernield er was niks en ze hebben de zaak nagemaakt. “Fake” dus en ik ben zelf ook licenciate en probeer me op alle mogelijke manieren te informeren“.

Duitse opschriften in Auschwite 'geplaatst door de Amerikanen...'
Laatste ontwikkelingen in deze zaak:
– Het Joods Forum laat ondertussen in een reactie weten klacht neer te leggen tegen mevrouw Beckers-Govaerts.
– Govaerts zegt nu dat ze nooit in Auschwitz geweest is, maar wel in Dachau. De kranten zouden haar woorden hebben verdraaid.
– Schepen Bert Stippelmans bevestigt  echter dat mevr. Govaerts het wel degelijk had over haar bezoek aan Auschwitz.