Vranckx op zaterdag: Moord in Dubai

Rudi Vrankcx brengt op zaterdagavond een Panorama Reportage van de BBC. Journaliste Jane corbin onderzoekt de moord op Hamas wapenhandelaar Mahmoud al-Mabhouh.

Aankondiging: “19 januari, 15.25. Hamas-kopstuk Mahmoud al-Mabhouh checkt in bij een hotel in Dubai. Vijf uur later is hij dood. 27 mensen van verschillende nationaliteiten zouden bij de moord betrokken zijn. Ze gebruikten valse Britse, Duitse, Franse en Oostenrijkse paspoorten om naar Dubai te reizen.

De politie van Dubai is er al van in het begin van overtuigd dat de Israëlische veiligheidsdienst Mossad achter de moord zit. BBC-journaliste Jane Corbin probeert het verhaal te ontrafelen aan de hand van beelden van bewakingscamera’s, onder andere van het hotel en de luchthaven.

Corbin trekt naar Dubai, Israël en Gaza. Ze gaat op zoek naar de eigenaars van de gestolen identiteiten. Maar ze spreekt ook met een voormalig lid van de Mossad. ‘Zo professioneel als een groep scoutsjongens. Dat is waarom ik denk dat dit niet het werk van de Mossad is’, zegt hij.”

Uitzending: 24/4
20.10u op Canvas
Website Vranckx

Advertentie

Voor alle lezers raden wij ook volgende tekst aan van Gerald Steinberg, eerder verschenen in J.A.