Strijd om de handtekeningen JCall vs. Raison garder

In joodse kringen in Europa doen dezer dagen twee petities de ronde: JCall en een tegenpetitie Raison Garder. Lees hier een eerder verschenen artikel over deze zaak en beluister hier de toespraken van het openingscongres.
Ondertussen hebben wij een grafiek samengesteld met het aantal handtekeningen die elke groep heeft verzameld.

Niettegenstaande de belangrijke media aandacht rond JCall vanaf 25 april, heeft de tegenpetitie, die pas 5 dagen later uit de startblokken kwam, al snel meer ondertekenaars gehaald.

Dit maakt duidelijk dat de Europese Joden niet met één stem spreken over het conflict. Het laat echter ook zien dat JCall geen marginale organisatie is en ook de gevoelens van, zij het een minderheid, van de Europese Joden vertegenwoordigt.

Meer analyse, commentaar en opiniestukken in de volgende editie van Joods Actueel (vanaf 18 mei 2010).