[publireportage] TIMMERMANSdesign – Meer dan design alleen!

TIMMERMASdesign is meer dan design alleen. In het bijzonder sfeervolle art deco pand op de Plantin en Moretuslei kan u de perfecte inspiratie opdoen voor een smaakvolle inrichting van uw interieur.

TIMMERMASdesign combineert voor u de jongste trends in designmeubelen met de mooiste moderne klassiekers. Meubelen, verlichting, tapijten, raamdecoratie en zelfs kunst worden er gepresenteerd in prachtige woonkamers, precies zoals het bij u thuis zou kunnen uitgevoerd worden. TIMMERMASdesign staat voor vakwerk met topmerken zoals Cassina, Interlubke, Cor, Knoll, Poltrona Frau, Minotti, Vitra…

Wouter en Anke Meganck van TIMMERMANSdesign

De uitgebreide showroom van TIMMERMASdesign fungeert slechts voor een deel als ’meubelwinkel’ waar de design klassiekers hun plaats vinden. TIMMERMASdesign is meer dan dat: men streeft er steeds naar ‘inspirerende interieurs’ waar hoge kwaliteit, doordachtheid, esthetische vormgeving en goede smaak een must zijn. Er wordt samen met de professionele interieurarchitecten een harmonie gezocht in meubilair, maatwerk, kleuradvies, stoffen, tapijten, raam- en muurdecoratie, verlichting en zo meer. Zo wordt met toewijding voor de klant, met welk interieurproject ook, een tijdloze leefomgeving ontworpen, ‘a place to slow down’ of een reflectie van zijn verlangens in hoogstaand design.

Om TIMMERMASdesign beter te leren kennen, hadden we een afspraak met de zaakvoerders Wouter en Anke Meganck. Vijftien maanden geleden namen ze deze gekende zaak over om met hart en ziel en de nodige passie TIMMERMASdesign voort te zetten en uit te bouwen.

Advertentie

Wouter en Anke Meganck zijn geen neofieten in het vak. Beide zijn binnenhuisarchitecten met een zeer grote liefde, zeg maar passie, voor de gehele binneninrichting van een woning. Beiden voelden zich echter niet geroepen tot uren doorbrengen achter een tekentafel, maar opteerden voor het inrichtingswerk en de design. Na lang, maar rustig onderhandelen ging een droom in vervulling en werden ze de gedreven ondernemers van TIMMERMASdesign.

Een begrip

Voor hen was en is TIMMERMASdesign een begrip op het vlak van designmeubelen en ze willen dit zo houden door permanent in voeling te blijven met een markt die voortdurend beweegt. Voor Wouter en Anke is interieurinrichting een pure gevoelszaak. Een woonkamer moet voor hen meer dan louter mooi zijn, hij moet iets uitstralen, een plek zijn waar men bijzonder graag leeft. Beiden zijn specialist op het gebied van binnenhuisarchitectuur en houden ervan om in een interieur functionele, culturele en persoonlijke elementen te integreren.

Wouter Meganck stelt duidelijk dat een zaak één bepaalde ‘visie’ moet ontwikkelen en daar dan verder in evolueren. Bezoeken aan gespecialiseerde beurzen in Milaan, Keulen of Parijs moeten er voor zorgen dat het kwaliteitslabel behouden blijft ondanks een voortdurende evolutie. Het permanent screenen van de leveranciers blijft dan ook een must.TIMMERMASdesign had voor de huidige zaakvoerders voldoende potentieel, was gekend als een ‘high class’ design zaak en binnen het design ging het ook over het klassieke, over het tijdloze. Wouter Meganck benadrukt dat ze ook niet het type design zaak willen worden waar elke nieuwe trend klakkeloos wordt opgevolgd of waar men wil experimenteren met elke nieuwe expressieve vormgeving. TIMMERMANSdesign opteert doelbewust voor een mix van gevestigde waarden en innovatieve details.
Evolutie
Op onze vraag naar evolutie binnen het design repliceert Anke Meganck dat door de crisis de mensen opnieuw de voorkeur gaven aan het klassieke werk. Vooral de designklassiekers van de jaren ’20, ’30, ’40, ’50 en ’60 bleven verkopen, terwijl nieuwe vormen tijdelijk moeilijker aan bod kwamen. Anderzijds verwijst ze naar een nieuwe trend die misschien minder is gekend bij het grote publiek: de globalisering achter de schermen in de design sector. Zo worden gekende namen in de design wereld overgenomen door wat je de grote namen uit de modewereld kan noemen of gaan ze samensmelten. Hierdoor ontstaat er uiteraard een verschuiving in de klemtonen die de fabrikanten brengen.

Vakmanschap & service

Zeg niet zomaar meubelwinkel tegen TIMMERMASdesign!

Wouter Meganck: Wij willen mensen er op wijzen dat ze op tijd naar ons moeten komen met hun plannen en ideeën, zodat er een compleet denkproces kan voorafgaan aan het uitwerken van hun interieurplannen. Veelal merken we dat mensen plaats A in een bepaalde stijl inrichten en dan later plaats B of C in een totaal ander genre toevoegen, waardoor een onsamenhangend geheel ontstaat waarover ze ontgoocheld zijn. Dit kan voorkomen worden door tijdig overleg.

Advertentie

Onze service is dan ook een zeer belangrijk punt. Als je als zaakvoerder eenmaal het volle vertouwen hebt gekregen van je klanten, moet je later laten blijken dat je die waard bent. Wanneer er een probleem ontstaat, moet dat dan ook zo snel mogelijk worden opgelost. Het is onze taak de klanten te begeleiden en adviseren. Niet enkel door onze inzichten aan te reiken, maar ook door te luisteren naar hun noden en verwachtingen.’

Het gaat ons niet enkel en alleen om de meubelen, maar ook om de kleuren, de verlichting, de gordijnen en de decoratie. Wij zijn in de eerste plaats inrichters, interieur specialisten met een toonzaal. Dit betekent niet dat de inrichting van het huis in één keer moet gebeuren. Wij willen ook stapsgewijs toewerken naar één coherent geheel waarin alles optimaal tot zijn recht kan komen.

Toonzalen

Dit art deco gebouw, gerealiseerd door een leerling van Victor Horta, met zijn vier verdiepingen onderverdeeld in de oorspronkelijke kamers, laat ons toe een reële omgeving te creëren waar alle stukken piekfijn tot hun recht komen. We hangen onze ramen niet vol met schreeuwerige reclames van de merken die we verkopen. Wij kunnen te werk gaan zoals een echte chef kok. We brengen de diverse ingrediënten samen tot één perfect geheel. Wij tonen een totaalconcept, waarin de diversiteit van de merken zodanig wordt opgenomen dat ze één geheel vormen gekenmerkt door een hoogstaande kwaliteit in combinatie met ons professioneel advies.

Internationaal

TIMMERMASdesign levert over de gehele wereld. Zij hebben klanten in Moskou, Israël, Zwitserland, Indië, Frankrijk, Nederland, Duitsland…..

Voor het realiseren van een droominterieur bezoeken ze ook graag de mensen thuis om hun leefwereld aan te voelen en te analyseren. Wij moeten bijvoorbeeld uitzoeken hoe de lichtinval is in de woning en nagaan welke afwerkingsdetails nog ontbreken of hoe de ruimte optimaal kan benut worden.

In het najaar zal TIMMERMASdesign zich ook speciaal gaan richten op de ‘leefkeuken’. De jongste jaren is ‘home coocking’ meer en meer een onderdeel geworden van de leefruimte van een woning. TIMMERMASdesign wil een complete leefruimte uitwerken waar ook koken deel van uit maakt.

De moderne mens wil in zijn huis wonen en werken, slapen en in bad gaan, koken en genieten van zijn leefruimte – en dat liefst allemaal tegelijk. Koken is niet langer een alledaagse verplichting maar wordt steeds meer een sociaal gebeuren. Een innerlijke verrijking, tijd voor jezelf en voor anderen.


Duurzaamheid

De designmeubels van TIMMERMANSdesign zijn een investering. Het blijven klassiekers die later de moderne antiek zullen vormen en hun waarde behouden. Volgens Anke Meganck gaan we terug naar een tijd waarin de nadruk op het ambachtelijke wordt gelegd, maar met een toegevoegde waarde door het gebruik van vernieuwde materialen en innoverende technieken. Het klopt niet dat design te duur is, vooral als je kijkt naar de duurzaamheid. Design gaat niet uit de mode.

Zij drukt erop dat “wij er nauwkeurig op toe kijken dat het geheel van het interieur steeds kan mee evolueren in de tijd, mits enkele kleine aanpassingen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van een nieuw tapijt of enkele decoratieve elementen kan een totaal nieuwe impressie ontstaan”. TIMMERMASdesign staat borg voor het creëren van een tijdloze inrichting met een hoogstaande afwerking, die door trendy accenten steeds kan worden vernieuwd.

TIMMERMASdesign
Plantin & Moretuslei 54-56 Antwerpen

Virtuele showroom op www.TIMMERMANSdesign.com
info@TIMMERMANSdesign.com