Hamas vernielt Palestijnse huizen in het zuiden van Gaza

Brabosh.com – Wanneer Israël illegaal gebouwde Palestijnse woningen waarvan de huurders al jaren niet eens huishuur voor [wilden] betalen, laat ontruimen en afbreken, schreeuwt de wereld moord en brand.

Het volgende bericht zal je dan ook met een sterk vergrootglas moeten opsporen want, Palestijnen die illegale woningen van Palestijnen afbreken, geef toe, welke westerse krant durft zoiets te publiceren, laat staan dat onze openbare omroep daar ooit één halve minuut van het TV-journaal zou aan besteden. En neen, dit is geen bericht gefabriceerd door de Mossad maar afkomstig van The Associated Press, het internationale nieuwsagentschap waar elke zichzelf respecterende krant of radio & TV-station haar dagelijks nieuws tegen betaling kan wegplukken. Hieronder het AP bericht:

Hamas destroys dozens of homes in southern Gaza
door Rizek Abdel Jawad

Politiemensen van Hamas, zwaaiend met knuppels verjoegen afgelopen zondag 16 mei 2010 de bewoners van tientallen woningen in de zuidelijke stad Rafah in de Gazastrook, waarna met groot materiaal, bulldozers enz. de huizen werden plat gewalst, zo vertelden gevluchte inwoners van de stad. De militante Hamasbazen van de Gazastrook zeiden dat hun woningen illegaal gebouw waren op land dat eigendom is van de staat. De nieuwe dak- en thuislozen uitten hun woede en frustratie toen Palestijnen met hun bulldozers over hun Palestijnse huizen raasden.

Jarenlang hebben de Palestijnen Israël fel bekritiseerd voor het vernietigen van Palestijnse huizen, meestal omdat ze werden gebouwd zonder vergunning die in regel worden uitgereikt door het IDF (Israëlisch leger). Nu klagen de inwoners van Rafah erover dat hun eigen regering, die geleid wordt door het islamistische militante Hamas, dat op extreem gewelddadige wijze in juli 2007 de macht over de Gazastrook overnam van Al-Fatah, thans “net hetzelfde doen” als de Israëli’s.

Advertentie

Lees heel het stuk hier