Viviane Teitelbaum (MR): “dit is openlijk en uitgesproken antisemitisme”

Viviane Teitelbaum (MR)

Een aantal deelnemers aan de demonstratie tegen de betrokkenheid van de Dexiabank  in Israël maken volgens Viviane Teitelbaum (Brussels parlementslid MR) gebruik van een van de meest afgezaagde antisemitische clichés. Ze deden dat door met glazen “bloed” te zwaaien en vervolgens te doen alsof ze ervan dronken. Ook hun geschreeuw “Israël. Ik wil bloed, een klein glaasje bloed” vallen volgens haar onder dezelfde noemer.

Teitelbaum zei verder dat het gedrag van een handvol betogers waarbij ze dergelijke clichés doen herleven een signaal is dat de mythe van de Jood als kindermoordenaar en als bloeddrinker terugkeert.

“Wel ja, het is genoegzaam bekend dat kindermoord (rituele moord) de kern vormt van antisemitische beschuldigingen. Dit is pervers, zeer ernstig en onaanvaardbaar. Ik wens dit krachtig en zonder enig voorbehoud te veroordelen. Het is tijd dat alle politici de moed hebben om deze ontsporingen te veroordelen als openlijk en uitgesproken antisemitisme”, aldus de Brusselse politica.