Gaza opent eerste Olympische zwembad

Op woensdag 19/5 werd in Gaza het eerste Olympische zwembad ingehuldigd tijdens een plechtigheid die georganiseerd werd door de IS (Islamic Society) en die plaats vond op de terreinen van de As-Sadaka sportclub. Onder de aanwezigen bevonden zich ministers, leden van de Palestijnse Raad, Islamitische leiders, regeringsambtenaren naast de clubleden en atleten. Dat meldt het Palestijns nieuwsagentschap Ma’an.

Dat Gaza dus een derdewereldland zou zijn, en in die situatie zou geklemd blijven door Israëlische acties, is hiermee nogmaals ontkracht. Gaza levert trouwens met dit nieuwe zwembad een bijdrage aan de uitgebreide recreatiestructuur in de Palestijnse gebieden. En die mag gezien worden: een blik in de lokale gouden gids toont aan dat er maar liefst 126 zwembaden en pretparken zijn. Zelf een kijkje nemen kan hier

De openingstoespraak werd gehouden door Nasim Yaseen de secretaris-generaal van de I.S. Hij bedankte alle donatoren die de verwezelijking van dit project mogelijk maakten en sprak vol lof over de sportieve prestaties van de As-Sadakaclub en verwees naar de talrijke overwinningen die hun sportieve leden binnenhaalde in het internationale (en regionale) voetbal en bij volleybal- en tafeltenniswedstrijden. De inhuldiging werd bekrachtigd door door zwematleten van de club die meteen een aantal baantjes trokken in het nieuwe olympische zwembad.

Hieronder trouwens nog een foto uit Gaza die de overvolle markten toont. Deze man heeft alvast geen enkele last van de Israëlische blokkade.