Nieuwe beelden van Turkse agressie tegen soldaten

Een Turks dagblad heeft nieuwe foto’s vrijgegeven van drie Israëlische soldaten die op de Mavi Marmara werden gevangen genomen. Het was dit incident dat de primaire missie veranderde in een bevrijding van de drie soldaten. De operatie veranderde kreeg derhalve een nieuwe wending met in de eerste plaats de bedoeling om de soldaten te bevrijden voor ze konden worden vermoord.

De beslissing om de vloot te onderscheppen en naar de Israëlische haven van Ashdod te leiden, werd genomen op het hoogste niveau,
zeggen de Israëlische media. De marinetroepen werden speciaal opgeleid en kregen naast individuele wapens ook oproerbestrijdingswapens mee.  De Israëli’s gingen bewust in internationale wateren aan boord van de vloot om de de opvarenden vóór zonsopgang te verrassen en het geweld tot een minimum te houden, schrijft de Yediot Aharonot.  Ook werd de rechtsgeldigheid van de operatie bekeken en goedgekeurd door juristen.