Helen Thomas (89) stapt op na anti-Israël uitspraken

De 89 jarige journaliste Helen Thomas, die al sinds de Kennedy’s verslag uitbrengt in het Witte Huis heeft ontslag genomen nadat anti-Israël uitspraken die ze maakte in een video publiekelijk werden gemaakt. De uitspraken werden gemaakt zo’n 10 dagen geleden (dus voor het flottielje incident). Thomas heeft zich ondertussen verontschuldigd voor haar uitspraken. (Thomas is van Arabisch-Libanese afkomst, wat haar uitspraken beter kunnen verklaren voor buitenstaanders die dit niet wisten).

Helen Thomas zegt dat de Joden “terug naar huis moeten, naar Polen en Duitsland”.
“Weet ze niet dat ’thuis’ is waar ze werden afgeslacht in WOII. En weet ze niet dat Joden al 2000 jaar in Israël leven?”, aldus de website RabbiLive.com, die het verhaal naar buiten bracht.