Dos Cervezas por favor, moeder Theresa heeft een snor

Update: 6/14/2010 10:23:45 AM
Youtube heeft de video verwijderd in verband met een copyright claim. Lees meer op de website van Caroline Click – YouTube silences Latma, removes We Con the World.

De video is inmiddels al op vele plaatsen her-post.

Niet alleen onze eigen Tom Waes kan een internethit scoren met zijn Dos Cervezas por Favor maar ook het Flottieljekoor dat “We con the World” als satire op youtube plaatste scoort een monsterhit, dat laatste meldt de Israëlische krant Ha’aretz. In het lied hekelt het koor de onheuse berichtgeving in de media die ons wil doen geloven dat “Hamas moeder Theresa is” nadat zogezegde vredesactivisten aan boord van de Marmara Israëlische soldaten probeerden af te slachten met messen, bijlen, metalen staven en vuurwapens.

De krant maakt in een artikel melding van één miljoen youtubehits voor het filmpje maar nog enkele uren later zijn dat er al meer dan anderhalf miljoen. Reken daarbij het groeiende aantal websites die het filmpje overnemen en het succes begint inderdaad fenomenale vormen aan te nemen.

Advertentie

Een officiële woordvoerder van de Israëlische regering publiceerde “per ongeluk” een link naar het succesvolle clipje. Dat werd achteraf gevolgd door de mededeling dat de video in geen enkel geval de politiek van het overheidspersagentschap en ook niet van Israël representeert. Dat kan echter de opgang van het filmpje niet verhinderen, de teller op youtube blijft aantikken en er verschijnen nu vertalingen in het Russisch, Spaans, Duits enz.