Sosnowski directeur af bij CCOJB

sosnowski

Nog geen drie maanden na zijn aanstelling als nieuwe voorzitter van het CCOJB heeft Maurice Sosnowski ontslag genomen. Dat maakte de organisatie zelf bekend in een perscommuniqué. Het CCOJB is de franstalige koepelorganiatie van Joodse verenigingen in ons land.

Het comité houdt het ontslag nog in beraad en heeft aan Maurice Sosnowski gevraagd om alsnog op zijn beslissing terug te komen. Statutair heeft Henri Benkoski, eerste vicevoorzitter, voortaan dus de leiding over de organisatie. Enkele maanden geleden stapte Joël Rubinfeld af als voorzitter om lid te worden van de nieuwe politieke partij, ‘Parti Populaire’.

“Het CCOJB blijft prioritair begaan met de strijd tegen het antisemitisme, de desinformatie, de delegitimatie van de Staat Israël en de import van het Midden-Oosten conflict in ons land”, aldus nog het communiqué.