Parti Populaire haalt één zetel in Waals Brabant

Zoals aangegeven door de peilingen haalt de Parti Populaire van Mischael Modrikamen en Joël Rubinfeld één zetel in Waals Brabant, die het afsnoept van de cdH van Joëlle Milquet. In de rest van Wallonië stokte de partij op iets meer dan 3%, en dus onder de kiesdrempel.

De Parti Populaire zag zo’n half jaar geleden het levenslicht met de bedoeling tegen het einde van de legislatuur klaar te staan voor de verkiezingen. “Maar door de val van de regering en de plotse 40 dagen tot nieuwe verkiezingen was het de partij onmogelijk om zich grondig voor te bereiden op de strijd”, aldus stemmen binnen de partij.

Modrikamen en de zijnen geven zich nog niet gewonnen en gaan voorlopig door met de voorbereidingen om sterk te scoren bij de regionale en provinciale verkiezingen in 2012.