Inhuldiging gedenksteen Wuustwezel aan huis ondergedoken Joodse kinderen

André Goezu – één van de verborgen kinderen in Wuustwezel – gaf de wens te kennen om een aandenken aan te brengen op de gevel van het huis waar hij tijdens de oorlog kon onderduiken. Het huisje van toen is weliswaar totaal verbouwd, maar de huidige bewoners waren heel enthousiast over het initiatief en boden spontaan hun medewerking aan. De inhuldiging van de gedenksteen vond plaats op zondag 6 juni om 16u aan het huis op de Witgoorsebaan nummer 23 in Wuustwezel in aanwezigheid van twee van de verborgen kinderen van weleer en een grote delegatie van de Joodse Gemeenschap in België, burgemeester Jos Ansoms en tal van prominenten.

Rabbijn Aaron Malinsky zong enkele bijzondere liederen waaronder het Ani Ma’anim, een lied dat gebaseerd is op een geloofsartikel van Maimonides en dat een bijzondere bijkomende betekenis verwierf tijdens de Shoah. (Zie filmpclip)

Het initiatief kreeg de steun van het gemeentebestuur en van The Polar Bear Associaton, 2nd Branch (een Britse veteranenvereniging, nvdr). Guido Van Wassenhove, auteur van het boek ‘Wuustwezel tijdens wereldoorlog II’, die ook zijn schouders zet te onder dit project is de voorzitter van deze veteranenvereniging.