Miami Boys koor komt naar Antwerpen

Eind deze maand komt de bekende Joodse zanggroep ‘The Miami Boys’ naar Antwerpen. Aan het eind van elk schooljaar organiseert de Yavne school een concert voor alle leerlingen om hen te bedanken voor het harde werk dat ze geleverd hebben en om aan te tonen dat een school best wel leuke activiteiten kan regelen.

Elie Schönfeld, die in het comité van de school zetelt, vertelde aan Joods Actueel dat de groep met zo’n 15 à 20 jonge zangtalenten in Antwerpen zal neerstrijken. Het concert wordt op zondag 27 juni gehouden en de groep zal ook de Sjabbes in Antwerpen doorbrengen. De jongeren zullen worden opgevangen door gastgezinnen in de stad.
De Miami Boys bestaan al sinds 1977 en werden opgericht in Miami (Florida) door Yerachmiel Begun die nog steeds aan het hoofd van het kinderkoor staat. Later is de organisator naar New York verhuisd, maar de oude naam bleef echter behouden.

Het concert vindt plaats in zaal Elcker-ick te Antwerpen en de organisatoren verwachten tussen 700 en 800 fans. “Dat zijn ook de aantallen die we bij onze concerten de voorbije jaren haalden en we maken ons sterk dat ook dit jaar te kunnen realiseren”.

Het zou een nieuwe show zijn die zowel de klassiekers als nieuwe liedjes zal brengen. De stop in Antwerpen kadert in een Europese tournee waarbij de groep ook Parijs, Londen en Israël zal aandoen.