Nieuwe beelden opgedoken van speeches aan boord Marmara

In Turkije is nieuw filmmateriaal opgedoken van de gebeurtenissen aan boord van de Mavi Marmara, het Turkse schip waarvan de “humanitaire activisten” de IDF-soldaten probeerden te lynchen. Uit de nieuwe beelden blijkt dat het geenszins om vredesactivisten maar eerder om fundamentalistische Jihadi’s gaat. Ook hun doelstellingen worden glashelder als Bulent Yildrom, de leider van de IHH duidelijke instructies geeft aan zijn volgelingen om het martelaarschap na te streven en om de Israëlische manschappen die aan boord van het schip komen in zee te gooien.

De toespraak van Yildrom wordt prompt in het Arabisch vertaald door de tolk van dienst. In sommige lokale kringen pikten we volgend commentaar op:  “En nu nog een vertaling in het Frans voor Europees Parlementslid Louis Michel (MR) voor het geval het dringende advies van historicus Elie Barnavie voor de minister van Staat niet zou volstaan: “Geloof fanatici op hun woord, het zijn eerlijke mensen”.

Bekijk de video hier: