Schepen Philip Heylen bijzonder blij met terugkeer Thorarollen

Schepen Philip Heylen (CD&V), bevoegd voor erediensten in Antwerpen, laat in een spontane reactie aan Joods Actueel weten dat hij met erg veel plezier het goede nieuws heeft vernomen dat een deel van de Thorarollen – waaronder één van de waardevolste – terug in het bezit zijn gekomen van de Joodse gemeenschap. Heylen zegt dat hij ten volle beseft welke immense intrinsieke waarde deze Thorarollen met zich meedragen.

Maar de schepen blijft bezorgd over de beveiliging van de synagogen in zijn stad en zegt dat hijzelf en zijn kabinet al stappen ondernomen hebben om de beveiliging te optimaliseren.  SchepenHeylen zegt dat deze zaak hem nauw aan het hart ligt en hij deze kwestie persoonlijk zal blijven opvolgen.

Beluister de telefonische reactie: